KLASWEETJES

Beste mama en papa,


Van harte welkom in ons klasje !!!

Hier volgen nog enkele praktische weetjes omtrent het klasje van jullie kleuter.

* Voor onze aanwezigheidskalender in de klas, mag uw kleuter 1 pasfoto van zichzelf meebrengen (het liefst zo vlug mogelijk). Zo kunnen we elke dag goed zien wie er wel en niet in de klas is.

* Geef uw kleuter elke dag zijn/haar boekentas mee met daarin:

-       Een koek (zonder chocolade aan de buitenkant) of een stuk fruit (reeds geschild) voor de voor- en namiddag. Voorzie deze zeker van de naam.
-       Op onze school drinken we water. Uw kind mag een flesje water meebrengen naar de klas (naamtekenen!). Tussendoor wordt het flesje bijgevuld. Op vrijdag gaat het flesje terug mee naar huis om het uit te spoelen of te vervangen.

* Elke woensdag is het fruitdag. Op die dag worden geen koekjes meegegeven maar enkel fruit! 

* Tweemaal per week komt Juf Nathalie, de turnleerkracht, om samen met de kleuters te turnen. Op dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag. De kleuters mogen makkelijk zittende kledij aantrekken.

* Op dinsdagnamiddag gaan we bij mooi weer naar de speeltuin! Hou er rekening mee dat uw kleuter vuil kan worden of wat zand mee hebben naar huis als bewijs van een leuke ravotnamiddag!

* We starten de dag telkens d.m.v. een ochtendonthaal waarbij o.a. kalenders aan bod komen. Het is heel belangrijk voor de kleuters om samen de dag/ namiddag te kunnen starten in de kring. Mag ik daarom vragen om dit ritueel te respecteren en jullie kleuter op tijd naar school te brengen.

* Omdat stoffen zakdoeken op school soms verloren gaan of rondslingeren wat niet zo hygiƫnisch is, is het de gewoonte dat elke kleuter 1 doos uittrekbare zakdoekjes mee brengt. Zo hoeft u gedurende het schooljaar geen zakdoek mee te geven en kan de juf er makkelijk voor zorgen dat de neusjes op tijd gesnoten worden.

* Jullie kleuter krijgt een symbool in de klas. Het symbool vinden ze terug op alle werkjes, aan de kapstok enz. Ze vinden deze ook terug aan de muur in de klas waar we aftellen en met spanning uitkijken naar elke verjaardag. Ook worden de kinderen in contact gebracht met hun eigen naam. Zodra ze zelf hun naam kunnen schrijven, worden ze gestimuleerd om dit op hun werkjes zelf te schrijven in de linkerbovenhoek.

* Uw kleuter kreeg een gekleurd blad. Dat is voor ons fotoboek. Wilt u zo vriendelijk zijn om er een leuk blad vol foto’s en weetjes i.v.m. uw kleuter te maken? Zo wordt het een super leuk fotoboek om in te kijken. Het fotoboek komt in de boekenhoek terecht waar alle kleuters naar hartenlust naar zichzelf en hun familie kunnen kijken, maar ook naar de familie van hun vriendjes!

* Voor de veiligheid van uw kind hadden wij graag dat uw kleuter elke dag zijn fluohesje draagt.


Heb je vragen (over klas, je kleuter, enz.) of wil je iets meedelen, spreek mij dan gerust eens aan voor of na schooltijd. U kunt mij ook steeds bereiken door een briefje aan de koek te bevestigen. Zo bent u zeker dat ik het briefje zeker zal vinden.Met vriendelijke groeten,

Juf Joy 
                                                                   

2 opmerkingen:

  1. Moeten ze iets meedoen deze week?
    Louise sprak ook over het ontbijt,wanneer is dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op welk programma zitten ze weer op de computer,zou dit graag eens thuis proberen,grtjes

    BeantwoordenVerwijderen