Doorgaan naar hoofdcontent

Thema wilde dieren week 2

Beste iedereen, 

Deze week hadden we een labohoek in de tuin. Hier konden we drie verschillende proefjes doen met water. We konden ijsjes verkopen in de dierentuinhoek en kregen daar ook een grasmachine. De bouwhoek werd aangevuld met zeedieren. Die wonen ook in de dierentuin. Maar op een ochtend is al het sneeuw gesmolten van de sneeuwberg. De dieren konden niet meer naar de overkant. De kleuters hebben een brug gebouwd om de dieren te helpen. We hebben onze pandabeer afgewerkt en leerden het schrijfpatroon van de schildpad tekenen. We hielpen de dierenverzorgers met het water van de apen weer proper te krijgen. Dit deden we met stenen, zand, aarde, … . We kregen een nieuw groot spel voor in de spelhoek. 

In de turnles was er een wedstrijd tussen de dieren en waren er bewegingenshoeken zoals een leeuwenhoek, olifantenhoek, krokodillenhoek en een apenhoek. We mochten op de foto met enkele voorwerpen uit de valies die we vorige week open kregen. Een keuze maken was heel moeilijk! We hebben de beer geholpen om zijn vrienden terug te vinden met behulp van een groot bordspel. We vonden 5 beren! Ze waren ons zo dankbaar dat we elk een bellenblazer gekregen hebben. 

We luisterden naar enkele verhalen zoals de krokodil die niet van water hield, de giraf wil ook geluid en de hapgrage krokodil. We keken naar dierennieuws over een krokodil met een motorband rond zijn nek, een slang in een auto, een pinguïn en zoveel meer! Wat is de dierenwereld toch speciaal! 

Het waren twee zeer leuke weken! Ik heb er van genoten! 

Groetjes 

Juf Penelope (student)


























































































Reacties